11 doden bij schietpartij Braziliaans café

In de Braziliaanse stad Belem heeft een groep gemaskerde mannen 11 bezoekers van een café doodgeschoten. Bij de schietpartij werden 5 vrouwen en 6 mannen gedood. De meeste slachtoffers werden door het hoofd geschoten.

De slachtpartij vond zondagmiddag rond 16.00 plaatselijke tijd plaats. Een groep van 7 schutters arriveerde met motorfietsen en auto’s bij Wanda’s Bar in de wijk Guama. De gemaskerde mannen liepen het café binnen en begonnen te schieten. Naast de 11 dodelijke slachtoffers raakte nog 1 persoon gewond. Anderen wisten te ontsnappen. Onder de doden bevinden zich onder andere de 52-jarige eigenaresse van de bar, een dj en een medewerker van Wanda’s Bar.

Sociale media

Op sociale media in Brazilië circuleren filmpjes die net na de aanslag zijn gemaakt. Daarop is onder andere te zien dat een dode vrouw op de bar ligt. Over het motief van de slachtpartij is niet veel duidelijk. Het café waar de aanslag plaatsvond ligt in de dichtbevolkte, arme wijk Guama, waar bijzonder vaak geweld plaatsvindt. Volgens Braziliaanse media werd er in drugs gehandeld in het café. Getuigen wilden niets zeggen uit angst voor represailles.