Tot 13 jaar cel voor overval Stratmann

Sandro G. heeft donderdag 13 jaar celstraf gekregen omdat hij de Haagse juwelier Ruud Stratmann (47) in april vorig jaar tijdens een overval heeft doodgeschoten. De rechtbank in Den Haag legde zijn handlanger Ziya B. een gevangenisstraf van 11 jaar op. De derde verdachte, ‘chauffeur’ Lasha G. moet vijf jaar de cel in.

Het Openbaar Ministerie eiste tegen de twee hoofdverdachten een celstraf van 18 jaar vanwege gekwalificeerde doodslag. Dat betekent doodslag om een ander misdrijf te verdoezelen.

In april 2012 werd de 47-jarige Haagse juwelier Ruud Stratmann door Sandro G. en Ziya B. (toen allebei 19 jaar oud) overvallen. Zij hadden naar eigen zeggen geld nodig om hun schulden af te betalen. De overval liep zo uit de hand dat de juwelier werd doodgeschoten. 

Vervolgens ontstond er veel aandacht voor deze zaak in de media en de druk werd zo hoog dat de verdachten snel konden worden gepakt. Sandro G. bleek te zijn gevlucht naar Georgië, maar gaf zichzelf daar aan. Ziya B. werd in ons land in de Haagse Schilderswijk aangehouden.

Lasha G. moet vijf jaar de cel in omdat hij buiten in een vluchtauto op de twee hoofdverdachten stond te wachten. Hij wist dus van de overval af.  Tegen hem eiste het OM twee weken gelden een celstraf van 15 jaar. 

Lees hier alles over deze zaak.