11 jaar cel voor Biesbosch-moord

De 38-jarige Zarina R. is door de rechtbank Breda veroordeeld voor doodslag op haar ex-vriend Adrian Weckowicz (foto). De vrouw moet elf jaar de cel in. Ze heeft haar ex met messteken om het leven gebracht en vervolgens het stoffelijk overschot in de Biesbosch begraven. Het Openbaar Ministerie had veertien jaar geëist. 

De verdediging had vrijspraak gevraagd, omdat de vrouw uit noodweer zou hebben gehandeld. De rechtbank vond dat niet aannemelijk.

Steekpartij

Zarina R. beweerde dat Weckowitz een agressief persoon was en dat hij haar op de dag van de steekpartij met een mes zou hebben bedreigd en haar zou hebben willen aanranden of verkrachten in haar woning. R. verklaarde dat zij vervolgens het mes zou hebben weten te bemachtigen om daarna haar ex-vriend neer te steken. De rechtbank twijfelt echter aan de geloofwaardigheid van deze verklaring, omdat in het dossier verder niets blijkt van agressie door haar ex-vriend en de vrouw haar verklaring op dit punt gedurende het onderzoek steeds verder aandikte.

Weinig details

De vrouw kon ook weinig details geven over hoe de steekpartij plaatsvond. Ook kon zij niet verklaren waarom ze het slachtoffer niet alleen in de buik, maar ook tot driemaal toe in de hals heeft gestoken. Ten slotte heeft de rechtbank extra kritisch naar haar verklaring gekeken, omdat de vrouw lange tijd heeft gezwegen en ze pas een verklaring heeft afgelegd nadat het politie- en technisch onderzoek beschikbaar was.

Eerder werd al een 49-jarige man uit Veen veroordeeld voor betrokkenheid bij de moord. Hij kreeg een celstraf omdat hij de vrouw zou hebben geholpen bij het wegmaken van het lichaam van Weckowitz.

Eerder bericht hier