1,1 ton cocaïne op jacht bij St. Maarten

De Franse douane heeft op en zeiljacht voor de kust van het Franse deel van het eiland Sint Maarten twee Duitsers aangehouden en 1,1 ton cocaïne in beslag genomen. Dat heeft het Openbaar Ministerie in het Duitse Flensburg bekend gemaakt. In het Spaanse Alicante is in verband met de vangst een Nederlander vastgezet en in Sint Maarten is ook nog een Zuid-Afrikaan aangehouden. In Duitsland liep er sinds 2009 een onderzoek naar een groepering die op zeiljachten grote hoeveelheden cocaïne naar Europa vervoerde.

  De Duitsers zeggen dat de in beslag genomen 1.127 kilo coke in Europa zeker 42 miljoen euro waard zou zijn. 

De drugs zaten professioneel weggewerkt achter de bekleding van de wanden van het jacht. Het 13-meter lange schip voer onder Duitse vlag en was afkomstig van het eiland Grenada. Vanaf Sint Maarten was waarschijnlijk de overtocht naar Europa gepland.

Op het Duitse eiland Föhr, in Hamburg, in Getelo (Niedersachsen) en in Duisburg (Nordrhein-Westfalen) zijn zoekingen geweest. Er is 400.000 euro aan cash en ter waarde van 900.000 euro aan ander ‘vermogen’ in beslag genomen.

De twee Duitsers kwamen uit Föhr, maar volgens de Duitse autoriteit opereerde de groep een internationaal verband. Het is niet duidelijk of het onderzoek van de Duitse justitie nog loopt en of nog meer meer verdachten in beeld zijn.