12 aanhoudingen om illegaal gokken

De politie heeft vrijdagavond twaalf personen aangehouden bij invallen in twee koffiehuizen in Amsterdam Oost in een onderzoek naar illegaal gokken. In de koffiehuizen illegaal worden gegokt. Omdat er mogelijk vuurwapengevaarlijke verdachten waren, werd een arrestatieteam ingezet.

Dat koffiehuis, gelegen aan de Sumatrastraat, werd afgeschermd met zwarte schermen, waarna alle aanwezigen naar buiten moesten lopen. Daar werden acht personen aangehouden, voor het faciliteren van illegaal gokken maar ook vanwege het niet kunnen identificeren, beledigen van de politie en het niet voldoen aan orders van de politie.

Laptops in beslag genomen

In het koffiehuis zijn twee laptops in beslag genomen. Mogelijk is daarop illegaal gegokt.

Later op de avond werd ook in een koffiehuis in de Javastraat een inval gedaan. Daar werden vier personen aangehouden, die zich niet konden identificeren of illegaal gokken zouden faciliteren. Ook in dit koffiehuis werden twee laptops in beslag genomen.

Bij het onderzoek waren, naast de politie, ook de gemeente, het OM, de douane, de arbeidsinspectie, de kansspelautoriteit en de belastingdienst betrokken.

Bekijk hieronder een interview van AT5 met de eigenaar van een van de koffiehuizen.