12 jaar cel voor doodslag buurvrouw

Een 27-jarige man uit Drunen is door de rechtbank Den Bosch veroordeeld tot twaalf jaar cel. Hij heeft in de nacht van 9 op 10 januari 2015 de 52-jarige Jolanda Steeghs met negentien messteken om het leven gebracht. Ook heeft hij geprobeerd de vrouw aan te randen. 

Steeghs was de buurvrouw van de dader. Na een avondje uit in Drunen belde de man bij haar aan, omdat hij zijn sleutels was kwijtgeraakt. Hij leende bij haar een hamer en sloeg daarmee een ruitje in zijn voordeur in, zodat hij naar binnen kon.

Messteken

Daarna ging hij terug naar de vrouw en bracht haar met negentien messteken om het leven. Ook probeerde hij de vrouw aan te randen. Toen de volgende dag de vrouw in een plas bloed in de keuken werd gevonden, was haar onderkleding naar beneden getrokken.

Barkeeper

Op dezelfde avond dat de man Steeghs om het leven bracht was vertoonde hij al eerder agressief gedrag. Hij gaf een barkeeper van een café een kopstoot en bedreigde de portier van een ander café met een mes.

Verdediging

Volgens de verdediging zou er sprake zijn geweest van psychische overmacht. Er zou door een onbekende drugs in het glas bier van de verdachte gegooid zijn waardoor hij in een psychose verkeerde tijdens het plegen van de misdrijven. De rechtbank verwierp het verweer en vonniste twaalf jaar cel. 

Het Openbaar Ministerie had veertien jaar cel geëist.

Hier de uitspraak.