12 jaar cel voor doodslag echtgenote

Volgens een 35-jarige Pool was de dood van zijn vrouw het gevolg van een uit de hand gelopen potje wurgseks. Maar daar ging de rechtbank in Arnhem niet in mee. Die vond dat de man schuldig was aan het doodsteken van zijn vrouw. Haar stoffelijk overschot begroef hij in de boomgaard waar de vrouw werkte. 

Volgens de man had hij zijn 37-jarige echtgenote twee keer in haar hals gestoken, omdat ze tijdens wurgseks in de caravan waar het stel woonde, geen lucht meer zou hebben gekregen.

Doorkliefd

Onderzoek van de patholoog-anatoom gaf echter geen aanknopingspunten voor het scenario van wurgseks. De steken met het mes werden met grote kracht toegebracht. Bij de tweede steek werd de hals van het slachtoffer van voor naar achter doorkliefd.

De doodslag vond eind mei 2016 plaats in Ophemert. Het stoffelijk overschot van de vrouw, die fruitplukster was, werd op 2 juni gevonden.

Camerabeelden

Nadat de man het lichaam van zijn vrouw had begraven, gaf hij haar als vermist op. Vrienden en collega’s vroeg hij te helpen bij het zoeken. Uit camerabeelden van de camping waar het stel verbleef, die door de politie werden bekeken na de aangifte van vermissing, bleek echter dat de man met het stoffelijk overschot van zijn vrouw liep te zeulen.

Hier staat de uitspraak van de rechtbank in Arnhem.