12 jaar cel voor militair

De militaire rechtbank in Arnhem heeft de 49-jarige Robert B. uit Kaatsheuvel veroordeeld tot twaalf jaar cel wegens doodslag. Op 16 maart 2016 bracht hij zijn echtgenote Dollie Hansen (foto) met extreem geweld om het leven, terwijl hun kinderen boven lagen te slapen. 

Het Openbaar Ministerie had tegen de voormalig sport- en schietinstructeur van Defensie vijftien jaar geëist. De officier van justitie vond dat er sprake was van voorbedachte rade. De rechtbank vond dat niet bewezen.

Hamer

Het stoffelijk overschot van Dollie Hanssen werd aangetroffen in haar woning in Kaatsheuvel, nadat B. zelf de politie had gebeld. Hij had haar met een hamer op het hoofd geslagen en met een mes de keel door gesneden. Toen het mes af brak, heeft hij haar keel nog dicht geknepen, zo verklaarde de militair in de rechtszaal. Hij bekende zijn vrouw om het leven te hebben gebracht, maar ontkende dat met voorbedachte rade te hebben gedaan.

Huwelijksproblemen

Het stel zou al lange tijd huwelijksproblemen hebben gehad. Dollie zou relaties hebben gehad met andere mannen en heel veel geld hebben uitgegeven aan onder andere kleding en juwelen. Door de financiële problemen was B. genoodzaakt bijbaantjes te nemen en zijn muziekcollectie te verkopen.

Zie hier een eerder bericht over de zaak.

De uitspraak van de rechtbank staat hier.