12 jaar cel voor doodsteken Deventenaar

De 28-jarige Abdi H. is in hoger beroep veroordeeld tot twaalf jaar cel voor het doodsteken van Deventenaar Joël Alfarez (foto). De fatale steekpartij vond plaats op oudjaarsdag 2015 op een parkeerplaats in Zutphen. De rechtbank had Abdi H. eerder tot tien jaar cel veroordeeld. 

De veroordeling is conform de eis van het Openbaar Ministerie in hoger beroep.

Zingende barman

De 23-jarige Joël Alfarez stond in Deventer bekend als de zingende barman. Hij had ruzie met de verdachte, maar tot op de dag van vandaag is onduidelijk gebleven waar dat conflict over ging. Alfarez was homoseksueel en zijn moeder vraagt zich af of daarin misschien het motief schuilt voor de steekpartij, zo schrijft RTV Oost.

Kopstoot

Nadat verdachte Abdi H. Alfarez gedurende de fatale dag met zijn auto had gevolgd, besloten de twee elkaar te treffen op een parkeerplaats in Zutphen. Daar aangekomen kreeg H. van Alfarez een kopstoot. Er ontstond een worsteling waarbij een derde man, de 24-jarige Jamal A., de twee kemphanen uit elkaar wist te halen. Op camerabeelden is te zien dat Abdi H. vervolgens iets van de grond pakt. Het volgende moment lag het slachtoffer met drie steekwonden op de grond.

Schadevergoeding

Ook Jamal A. was gedagvaard, hij werd door het hof vrijgesproken. De rechtbank had dat eerder ook al gedaan. Abdi H. moet de nabestaanden van Alfarez een schadevergoeding betalen van 4300 euro, zijnde de kosten voor de begrafenis.

Hier linkjes naar de vonnissen:

Vonnis Jamal A. 

Vonnis Abdi H.