12 jaar voor doodslag met hamer

Een 49-jarige Duitser is door de rechtbank in Breda veroordeeld tot 12 jaar cel voor doodslag op een 45-jarige man uit Zundert. Hij had bekend in februari 2016 met een hamer op het het slachtoffer te hebben ingeslagen.

Sporen

Hij begon te slaan na een opmerking van het slachtoffer over een drugsschuld. Hij woonde sinds twee weken bij het slachtoffer thuis, nadat hij uit een afkickkliniek was vertrokken. Na de fatale ruzie bleef de man nog enkele uren in het huis, waarbij hij de woning opruimde en zichzelf waste om zijn sporen te wissen. De man heeft zich volgens de rechtbank helemaal niet om het slachtoffer bekommerd en ook geen hulp ingeschakeld. Bovendien legde hij na afloop een kussen op het hoofd van het slachtoffer, naar eigen zeggen, omdat hij diens lijdensweg niet kon aanzien.

Geen vooropgezet plan

Na zijn daad nam de man een aantal eigendommen van het slachtoffer mee, om het op een inbraak te laten lijken. De rechtbank heeft niet kunnen vaststellen dat er sprake was van een vooropgezet plan om het slachtoffer van het leven te beroven. De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.

Zie het vonnis.