12 jaar en tbs voor moord met snoer

Een 33-jarige man uit Lelystad is dinsdag door de rechtbank in diezelfde plaats veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar en tbs voor de moord op een 66-jarige plaatsgenoot. De verdachte zou het slachtoffer in juli van dit jaar met een snoer hebben gewurgd omdat hij geen geld wilde geven voor cocaïne.

(Beeld: Omroep Flevoland)

De rechtbank achtte voorbedachte rade bewezen en daarom werd de verdachte veroordeeld voor moord. In juli van dit jaar ontmoetten de twee mannen elkaar in de woning van het slachtoffer in Lelystad. De 33-jarige man wilde geld hebben van het slachtoffer om cocaïne te kunnen kopen.

Toen het slachtoffer geen geld wilde geven, werd hij gewurgd met een snoer van een boormachine. De verdachte ging er vervolgens vandoor met 200 euro om de coke te kunnen halen. De verdachte heeft zichzelf daarna gemeld bij de politie en gezegd dat er dode man in de woning lag. Daarop werd het slachtoffer gevonden.

Volgens deskundigen is de verdachte licht verminderd toerekeningsvatbaar. Dat heeft de rechtbank meegewogen in haar oordeel.