12 jaar en tbs voor Zeister ‘brandmoord’

Aryan R. is woensdag door het gerechtshof in Arnhem veroordeeld tot een celstraf van twaalf jaar met tbs. R. wordt ervan verdacht dat ze de 23-jarige Narges heeft overgoten met benzine en vervolgens in brand heeft gestoken. De rechtbank veroordeelde R. eerder tot een celstraf van 18 jaar zonder tbs.

Het Openbaar Ministerie (OM) en de verdediging vinden dat R. een tbs-behandeling moet ondergaan. Daartoe besloot de rechtbank eerder dus niet.

Jaloezie

Het gerechtshof in Arnhem heeft nu bepaald dat 12 jaar cel en tbs de straf moet zijn. R. zegt zich niets meer te kunnen herinneren van haar daad. De twee vrouwen zouden elkaar kennen, want volgens het OM was R. jaloers op het slachtoffer omdat zij zou trouwen met een man waar ook R. verliefd op was.

In brand gestoken

De 23-jarige Afghaanse Narges wordt in december 2009 in haar eigen flat in Zeist met benzine overgoten en in brand gestoken.  Ze overleed vervolgens aan haar verwondingen. Verdachte R. werd op camerabeelden vastgelegd toen ze in de lift stapte in de flat. Die beelden zijn meerdere malen getoond in opsporingsprogramma’s.

Enkele weken na de moord, meldt de verdachte zich bij de politie. Ze zegt iets met de dood van Narges te maken te hebben, maar kan zich niets meer herinneren.