12 jaar voor gruwelijke verkrachtingen

De rechtbank Noord-Holland heeft vandaag de 39-jarige El N. twaalf jaar gevangenisstraf opgelegd. Hij sloot een vrouw 7 weken op in haar huis, waarbij haar dagelijks verkrachtte, uithongerde, brandwonden toebracht, dwong zijn uitwerpselen te eten en urine te drinken. Het slachtoffer had El N. leren kennen via een datingsite.

El N. moet aan het slachtoffer ook ruim een ton betalen.  Voor de ernstige psychische schade die zij heeft opgelopen 50.000 euro en ruim 58.000,- euro voor het geld dat hij haar heeft afgetroggeld.

Afpersing

Al bij een van de eerste ontmoetingen vroeg hij om geld. Hij bleek filmopnamen te hebben gemaakt van hun seksueel contact en dreigde die openbaar te maken als zij niet betaalde. Het slachtoffer maakte 5.000 euro over in de hoop van hem af te zijn maar kwam in een nachtmerrie terecht die zeven weken heeft geduurd. In deze periode is zij door hem met regelmaat en op mensonterende wijze mishandeld, seksueel misbruikt, bedreigd en vernederd.

Gasbrander

Er zijn brandende sigaretten tegen haar lichaam gedrukt en de vlam van een gasbrander is tegen haar hoofd en lichaam gehouden. Het slachtoffer heeft aan de mishandelingen tientallen brandwonden en blijvende schade aan haar oor overgehouden. In deze periode is zij dagelijks, vaak meerdere malen per dag, verkracht. El N. heeft haar meerdere keren bedreigd door met een vuurwapen rakelings langs haar te schieten.

Ontlasting

Dit alles speelde zich vooral af in haar eigen woning. El N. belette haar de woning te verlaten en isoleerde haar van familie en vrienden door haar telefoon, bankpassen en autosleutels af te nemen. Hij liet haar grote hoeveelheden alcohol en harddrugs gebruiken en hongerde haar uit. Ook liet hij haar urine drinken en zijn ontlasting eten. Zij werd door dit alles zwak en labiel en was niet meer in staat zich aan zijn macht te onttrekken. Onder dreiging van het openbaar maken van compromitterende seksfilms en foto’s die hij had gemaakt, dwong hij de vrouw tot afgifte van grote geldbedragen en tot het aangaan van een lening. Al dat geld ging naar zijn eigen bankrekening.