12 jaar voor Belgische “Brink’s-overvaller”

Een 40-jarige Belg is donderdag in Duitsland veroordeeld tot een celstraf van twaalf jaar voor een gewapende overval op een gelddepot in het Duitse Duren. De man zou, samen met anderen, in 2012 ook van plan zijn geweest een overval te plegen op Brink's in Houten, bij Utrecht. Een verdachte is daar al voor veroordeeld.

Eind 2012 probeerden twee mannen een gelddepot van Brink's in Houten te overvallen. Zij werden gestoord door een voorbijganger die de politie alarmeerde. Een verdachte kon worden aangehouden, maar de 40-jarige Belg wist te ontkomen.

De Belg beroofde een automobilist van zijn auto en sloeg op de vlucht. De auto werd later aangetroffen, met dna-sporen. Uit onderzoek bleek dat het aangetroffen dna bij de overval in Duren (Duitsland) dezelfde was als het dna in de vluchtauto. Daarop werd de 40-jarige Belg uit Charleroi aangehouden.

De politie in Nederland gaat de man nog horen over de zaak ik Houten. Het vermoeden bestaat dat hij bij een groep hoort die meer overvallen op gelddepots heeft gepleegd. In Duitsland moet de Belg twaalf jaar zitten.