12 jaar voor shoarma-moord

De rechtbank in Utrecht heeft Aydogan K. (37) veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar voor het ruim 13 jaar geleden opzettelijk doden van een medewerker van een shoarmazaak aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. De doodslag werd gepleegd onder de strafverzwarende omstandigheid dat deze werd vergezeld van diefstal. De eis van de officier van justitie was 13 jaar.

29 messteken

Het slachtoffer werd op 9 november 1999 met 29 messteken gedood. Het onderzoek werd eerder gestaakt omdat er geen verdere mogelijkheden meer waren om de zaak op te lossen. In 2013 kwam de 37-jarige man in beeld als verdachte. Vanwege een veroordeling in een andere strafzaak moest hij DNA afstaan. Dit leverde een match op met DNA-materiaal dat op verschillende plekken op de plaats delict was aangetroffen.

515 gulden

Volgens de rechtbank heeft de verdachte het slachtoffer om het leven gebracht om de diefstal van 515 gulden makkelijker te maken. De rechtbank vindt een langdurige gevangenisstraf passend voor de brute, buitensporig gewelddadige wijze waarop verdachte het slachtoffer heeft doodgestoken en geld uit de zaak heeft geroofd.

Het vonnis.