12-jarige overvalt snackbar met mes (VIDEO)

Een snackbar in Amsterdam-Noord is zaterdag overvallen door vier jongens van circa twaalf jaar. Op videobeelden is te zien dat een van de overvallers een mes bij zich had. De snackbar-uitbaters Willie en Elja Heo zeiden tegen Het Parool nu met de zaak te willen stoppen.

Zwijgen

Nadat de jongens een greep in de kas deden en wegvluchtten werd de buurman van de snackbar gealarmeerd. Hij wist één van het viertal in de kraag te grijpen. Deze jongen is afge­lopen maand twaalf jaar geworden. Hij is verhoord maar bleef zwijgen toen hem werd gevraagd naar de identiteit van de medeverdachten. Daarom overweegt de politie de videobeelden op televisie te tonen.’Het is wel schokkend dat er een jongen van net twaalf is aangehouden. We zien wel vakers tieners, maar dit is wel extreem jong,’ aldus politiewoordvoerster Marjolein Koek tegen Het Parool.

Pensioen

Willie Heo (66) staat al dertien jaar in de snackbar in Tuindorp-Oostzaan. Volgens hem was de buurt nauwelijks 50 euro. De jongens kwamen zaterdag rond 13.45 binnen. Het echtpaar Heo maakte in 2010 ook al een overval mee. Buurtbewoners vinden Snackbar Orion gezellig. Volgens Heo kwamen de daders kwamen niet uit de wijk. ‘Ik heb altijd leuk contact met de Marokkaanse jongens uit de buurt. Ze hebben ook respect voor mij en kennen mijn naam. Maar deze vier jongens herkende ik niet.’ Hij stopt er nu mee: ‘ik ben 66 en mag met pensioen.’

https://youtu.be/2mfyznMjbcs