1,2 ton coke uit het water gevist

De Amerikaanse Kustwacht en de Drug Enforcement Administration (DEA) hebben bij de kust van de (Amerikaanse) Maagden-eiland in het noorden van de Caraïbische zee ruim 1,2 ton cocaïne uit het water gehaald. Een vaartuig van de kustwacht zag dat vanaf een go fast-boot (zie archieffoto onder) balen in het water werden gegooid. In Rotterdam is woensdagavond 64 kilo cocaïne in een zeecontainer ontdekt.

 

 

De cocaïne bij de Maagdeneilanden dreef in 50 pakketten rond voor de kust bij het eiland Saint Croix. Volgens de DEA duurde het twee dagen voordat de balen waren opgevist. De Kustwacht spreekt van een straatwaarde van 25 miljoen dollar. DEA noch Kustwacht hebben bekendgemaakt of de vier verdachte mannen zijn aangehouden.

Het HARC (Hit and Run Containerteam) – een samenwerkingsverband tussen Douane, FIOD en de Zeehavenpolitie van Rotterdam – ontdekte de 64 kilo cocaïne tijdens een douanecontrole in de Rotterdamse Waalhaven. De cocaïne was verborgen in een container afkomstig uit Ecuador.

De drugs heeft volgens de douane een waarde van ongeveer 1,6 miljoen euro. De zending was verstopt in de achterwand van de container en werden met behulp van een mobiele scan gevonden.

Twee mannen, een 24-jarige man uit Ecuador en een 30-jarige Rotterdammer, zijn woensdagavond aangehouden op verdenking van het invoeren van de cocaïne. De twee mannen zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft hen voor 14 dagen in bewaring gesteld. De cocaïne is in beslag genomen en vernietigd.