13 illegale gokkers opgepakt in Haags afhaalrestaurant

In een afhaalrestaurant aan de Paviljoensgracht in Den Haag zijn zaterdagavond twaalf mensen aangehouden op verdenking van illegaal gokken, witwassen en identiteitsfraude. Ook werd er één verdachte aangehouden nadat hij een poging deed in te rijden op een agent. De politie doet samen met de douane verder onderzoek.

Bezoekers die eten kwamen afhalen bij het horecapand zouden zijn aangeboden om in een andere ruimte te gokken. Rond 20.30 betraden meerdere agenten het afhaalrestaurant en troffen zij een speelruimte aan met tafels waarop speelkaarten en cash geld lagen.

Alle verdachten zijn aangehouden op verdenking van illegaal gokken. Enkele aanwezigen worden ook verdacht van witwassen en identiteitsfraude. Tijdens de arrestaties deed een van de verdachten een poging om met een scooter in te rijden op een agent. Hij is aangehouden voor poging doodslag.

In totaal gaat het om dertien mannen tussen de 15 en 54 jaar. Zij zitten op dit moment nog vast en zullen zondag worden gehoord. Ook krijgen zij allemaal een proces-verbaal voor het overtreden van de coronamaatregelen.