13 ton hasj gepakt voor Marokkaanse kust (VIDEO)

In de Straat van Gibraltar is donderdagochtend door de Guardia Civil 13.000 kilo hasj in beslag genomen. De vangst is aan land gebracht in de Spaanse enclave Melilla op de Noord-Afrikaanse kust. Het is één van de grootste hasjvangsten in Europa. 

Britse vlag

Aan boord van het kleine smokkelvaartuig, dat werd onderschept door een schip van de Guardia Civil waren drie personen, twee Spanjaarden en een Litouwer. Nadat de Guardia Civil een stopteken had gegeven probeerden de smokkelaars met hoge snelheid weg te komen. Maar uiteindelijk werd het jacht tot staan gebracht. De arrestanten boden geen verzet. De hasj zat verpakt in 514 pakketten van verschillende afmeting. Het motorjacht, dat in beslag is genomen, was geregistreerd onder Britse vlag.

1.100 kilo

Het vaartuig werd gesignaleerd door een Italiaans militair verkenningsvliegtuig. In het gebied werkt een internationaal samenwerkingsverband van verschillende landen en diensten samen om mensen- en drugssmokkel tegen te gaan. In het zeegebied tussen Spanje en Marokko werd in juni twee ton hasj in beslag genomen en in september 1.100 kilo in een jacht dat op weg was naar Italië.