14-jarige killer aangehouden

 

Edgar Jimenez – alias – El Ponchis een 14-jarige huurmoordenaar van het drugskartel Pacifico Sur is deze week gearresteerd. Hij wilde juist aan boord stappen van een vliegtuig in de stad Cuernavaca, niet ver van Mexico-Stad. Vorige maand kwam hij in het nieuws toen video’s op het internet verschenen waarop hij te zien is naast vermoorde slachtoffers. Inmiddels is gebleken dat de jongen niet 12 maar 14 jaar is. Volgens de Mexicaanse autoriteiten werkte hij als huurmoordenaar. De jongen heeft aan de politie verklaard dat hij wilde vluchten voor het drugsgeweld naar San Diego in de Verenigde Staten waar familie zou wonen. Hij heeft gezegd vier mensen te hebben onthoofd en vele anderen ontvoerd. 

 

Hij zou betrokken zijn bij het ontvoeren en of doden van ongeveer 300 personen, hij zou daarbij alleen hebben geschoten op de lijken als die werden achtergelaten op de openbare weg.

El Ponchis zei gedwongen te zijn door Jesús Radilla, “El Negro”, de baas van het kartel Pacífico Sur. Hij moest meedoen op straffe van executie. Hij zegt verder te zijn gedrogeerd voor en ten tijde van gewelddadige acties. In een Mexicaanse krant zei een psychiater dat Jimenez alle kenmerken van een psychopaat die in zijn jeugd is mishandeld of misbruikt. Hij tekende aan dat de Mexicaanse omstandigheden waarbij de drugsmaffia zich bij recrutering speciaal richt op ontspoorde kinderen.

 

 

Er zijn in Mexico vele rapporten die erop wijzen dat kinderen vanaf vier jaar worden ingezet voor klusjes: op de uitkijk staan, koerierswerk en uiteindelijk geweld. De zusjes van El Ponchis werden speciaal ingezet om lijken na executies af te voeren en achter te laten op de openbare weg.

In februari verklaarde een minderjarig meisje dat in de deelstaat tabasco het kartel van Los Zetas speciale opleidings- en trainingskampen voor kinderen heeft.

Lees ook:

‘25.000 minderjarige huurmoordenaars’

Jacht op 12-jarige huurmoordenaar (video)