14 arrestaties bij controle horecagelegenheid

De politie heeft zaterdag tijdens een controle van een horecagelegenheid in Amsterdam veertien personen aangehouden. Ze worden verdacht van witwassen en overtreding van de Opiumwet en de Wet Wapens en Munitie. De controle is onderdeel van de aanpak van de gewelddadige liquidaties in de Amsterdamse onderwereld. Plaatsen waar mogelijk criminele groepen zich ophouden, worden gecontroleerd.

Ontmoetingsplek

De politie, de gemeente, de Voedsel en Warenautoriteit, het Openbaar Ministerie, de douane, de belastingdienst en de arbeidsinspectie hebben zaterdag tussen 15:00 en 23:00 een controle gedaan bij een horecagelegenheid aan de Bentickstraat. Er was bij de politie informatie binnengekomen dat deze plek een ontmoetingsplaats was voor mensen uit het criminele circuit die grof geweld niet schuwen. Naast de gasten is ook het personeel gecontroleerd.

14 personen

In totaal zijn er veertien mannen aangehouden. Ze komen allemaal uit Amsterdam en zijn tussen de 22 en 38 jaar oud. Een van hen heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Vijf personen zijn aangehouden omdat ze geen geldig identiteitsbewijs hadden. In totaal zijn twee vuurwapens, rond de 10.000 euro, mobiele telefoons en twee dure wagens in beslag genomen.