14 jaar cel voor Deense Bandidos-baas vanwege moordpoging en hasjhandel

De rechtbank in het Deense Næstved heeft vrijdag de 35-jarige Bandidos-president Kristian Beck Hansen alias “Biggie” veroordeeld tot veertien jaar celstraf vanwege poging tot moord op een Satudarah-lid en hasjhandel. Dat meldt de Deense krant Ekstra Bladet. Het slachtoffer, een 25-jarige hasjhandelaar, werd eind 2017 beschoten in zijn woning, maar overleefde de moordpoging.

Zes keer beschoten

Op 13 november 2017 drongen twee gemaskerde mannen ’s nachts een appartement binnen aan de Østre Ringvej in Næstved, een stad ten zuiden van het Deense eiland Seeland. Daar werd de hasjdealer zes keer in zijn arm, been en buik geschoten. Het Satudarah-lid raakte zwaargewond, maar overleefde het.

11,5 jaar extra cel

Bandidos-president Kristian Beck Hansen werd op 29 maart 2019 veroordeeld tot tweeënhalf jaar gevangenisstraf vanwege grootschalige hasjhandel. Daar kwam vrijdag nog eens 11,5 jaar cel bovenop omdat Hansen volgens de rechtbank de opdracht gaf voor de moordpoging. De rechtbank oordeelde dat de liquidatiepoging plaatsvond als onderdeel van een conflict tussen Bandidos en Satudarah.

Gepromoveerd

In maart werd de 28-jarige Jim-Bo Poulsen veroordeeld tot twaalf jaar celstraf omdat hij een van de twee daders was die het appartement binnenkwamen. De andere dader is niet gevonden. Poulsen werd kort na de moordaanslag gepromoveerd van hangaround tot prospect van Bandidos MC Westside. Hansen was van dat chapter Bandidos-president tot zijn arrestatie in december 2017.

130 kilo hasj

Volgens het Deense Openbaar Ministerie had Hansen 130 kilo hasj geleverd aan een vrouw die de drugs voor Bandidos verkocht. De vrouw in kwestie ging in december 2017 met een kroongetuige naar de politie en verklaarde over de hasjhandel en over het moordproces waarvoor nu twee Bandidos-leden zijn veroordeeld. Ook de vrouw is veroordeeld voor hasjhandel.