14 jaar celstraf voor Reda N.

De rechtbank in Den Haag heeft de Hagenaar Reda N. (27) tot 14 jaar celstraf veroordeeld voor overvallen. N. heeft met anderen in maart 2012 miljonair Wim Zegwaard in zijn woning in Rijswijk overvallen.

 Miljoenen

De rechtbank vindt dat drie gewelddadige woningovervallen door N. bewezen zijn. De eerste was Zegwaard en zijn vrouw. Zij werden urenlang vastgehouden en beroofd van miljoenen aan cash geld en horloges. N. ging daarna naar Marokko. Zegwaard kreeg foto’s opgestuurd van mensen die zijn gestolen horloges droegen. De rechtbank ziet voor die overval geen rechtstreeks bewijs maar vindt dat het niet anders kan dat N. hiervoor verantwoordelijk is.

Dna

Bij de overval in Rotterdam scheidden de overvallers de kinderen van 8 en 13 jaar oud urenlang van de ouders. De overvallers doorzochten urenlang de huizen terwijl de volwassenen werden gekneveld. Twee medeverdachten van Reda zijn al eerder veroordeeld voor de overval in Rotterdam, tot zes jaar cel.

Dna

Op zijn handschoenen is dna gevonden van het 8-jarige dochtertje van het gezin in Rotterdam. Uit tapgesprekken blijkt volgens de rechtbank dat hij intensief betrokken was bij de voorbereiding van de overval in Rotterdam. Reda N. zat twee jaar in voorarrest. Hij is blijven ontkennen dat hij bij de overvallen betrokken was. Van een overval in Honselersdijk is Reda N. vrijgesproken omdat de rechtbank niet ‘met zekerheid’ kon vaststellen dat hij aan de overval had deelgenomen.

Zie ook:

Reda N.: ‘Pas 27 jaar en compleet ontspoord’

‘Zegwaard huurde Delftse crimineel in’

8,2 miljoen buitgemaakt bij overval Zegwaard

Politie raakte overvaller Zegwaard kwijt