14 jaar geëist tegen Kobus Lorsé

Voor de rechtbank in Breda heeft de officier van justitie voor doodslag 14 jaar cel geëist tegen de voormalige drugsbaron Kobus Lorsé (73) voor moord op zijn schoonzoon John Wassink (45). Justitie denkt dat Lorsé Wassink doodschoot in juli 2014.

Dna

Dat zou zijn gebeurd op het terrein van het autobedrijf in Roosendaal waar Wassink woonde in zijn woonwagen. Het lichaam van Wassink werd op 28 juli ingepakt in een blauw zeil gevonden in het Markkanaal bij Breda. In de slaapkamer zijn bloedsporen gevonden en op de zijkant van een matras dna van Lorsé. Ook op een vuurwapen is dna van Lorsé aangetroffen.

Logisch

Lorsé ontkent betrokkenheid bij de moord in alle toonaarden en wijst de beschuldigende vinger in de richting van een zakenpartner van Wassink, die volgens hem ook verantwoordelijk is voor de verdwijning van de Belg Jelle Leemans, hij en Wassink drugszaken mee deden. In november 2014 zei hij in een groot interview aan Panorama: ‘Ik heb mijn schoonzoon niet vermoord’.

Lorsé verbleef veel op het terrein en zegt dat het logisch is dat zijn dna op veel plaatsen, dus niet alleen op de matras, aanwezig was. Het dna op de trekker van een handvuurwapen verklaart hij doordat hij in de dagen na de verdwijning van Wassink dit vuurwapen vond en in een schuur buiten het zicht heeft gegooid, op een plek waar het later ook gevonden is. Overigens is er op die trekker ook dna van een andere persoon gevonden, een bekende van de politie.

Twee jaar geleden kreeg de ernstig zieke Lorsé een kleine straf voor vuurwapenbezit.

Zie ook:

OM: dna-bewijs Kobus Lorsé niet bruikbaar

Lorsé niet gedagvaard voor moord Wassink

OM ziet dna-bewijs in moordzaak Wassink (UPDATE)

Dochter Kobus Lorsé aangehouden

Kobus Lorsé aangehouden voor moord Wassink