14-jarige jongen bekent doden ouders (UPDATE)

Een 14-jarige jongen heeft volgens het Openbaar Ministerie bekend dat hij zijn ouders met een mes heeft gedood. Dat gebeurde dinsdag in het ouderlijk huis in het Friese dorp Katlijk. De rechter-commissaris van de rechtbank Leeuwarden heeft vrijdag zijn voorarrest met 14 dagen verlengd.

Privacy

Over de toedacht is vrijwel niets duidelijk. Slachtoffers zijn een man van 63 jaar en zijn 62-jarige vrouw. Bij het Nationaal Forensisch Instituut wordt sectie op de lichamen verricht. Het gezin deelde een woonboerderij met een andere familie. De bewoners hadden goed contact met de andere bewoners van het dorp, aldus de NOS.

Omdat het in deze zaak gaat om een minderjarige verdachte zegt het Openbaar Ministerie verder terughoudend te zijn in het verstrekken van informatie over het onderzoek. Dit heeft te maken met de bescherming van de privacy van deze heel jonge verdachte. In dit soort situaties weegt het persoonlijk belang van de verdachte zwaarder dan het belang om de maatschappij van uitgebreide informatie te voorzien.

Gesloten deuren

De nabestaanden worden door familierechercheurs van de politie op de hoogte gehouden. De beperkingen zijn opgeheven. Zoals gebruikelijk bij minderjarige verdachten wordt de jongen vrijdagmiddag overgebracht naar een Justitiële Jeugdinrichting.

Als het onderzoek is afgerond zal de zaak in principe achter gesloten deuren worden behandeld. De verwachting is dat de zaak  begin 2018 op zitting komt.