14-jarige overvaller geeft zichzelf aan

Maandagavond heeft een 14-jarige jongen zich aangegeven op een politiebureau in Den Haag omdat hij een overval zegt te hebben gepleegd. Een ouder echtpaar was eerder op de avond in hun woning aan de Keltenoord in Rotterdam-Zuid overvallen door een jongen met een vuurwapen.

Marktplaats

De 77-jarige vrouw en de 75-jarige man hadden een sieraad aangeboden op Marktplaats. Gisteravond wilde een potentiële koper het sieraad komen bekijken. Er belde een jongeman aan en in de woning bekeek hij het sieraad uitvoerig. Toen het tijd was voor de betaling trok hij een vuurwapen en bedreigde het echtpaar.

Waarschuwingsschot

De oudere man vertelde de jongen dat hij al ernstig rekening had gehouden met een overval en tevoren de politie al had gewaarschuwd. Hierop raakte de jongen in paniek en vluchtte hij zonder buit naar buiten. De politie werd gealarmeerd en ging op zoek in de omgeving. Op een fietspad tussen volkstuintjes en de A16 zagen agenten twee jongens waarvan een jongen aan de beschrijving van de verdachte voldeed. Omdat de gezochte verdachte een vuurwapen had, werd de jongen met getrokken pistool door de agenten benaderd. Toen één van de jongens op de vlucht sloeg hebben de agenten een waarschuwingsschot gelost. De jongens zijn aangehouden maar zijn weer op vrije voeten. Met de overval bleken ze niks te maken te hebben.

Later op de avond meldde een 14-jarige jongen zich met zijn ouders op een politiebureau in Den Haag. Hij zit vast en wordt verhoord.