15.000 euro voor gouden tip zaak Eaneas Lomp

Het Openbaar Ministerie heeft een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de gouden tip die leidt tot de oplossing van de liquidatie van Eaneas Lomp (foto). Lomp werd op 7 november 2015 in een woonwijk in Krommenie doodgeschoten door vermoedelijk twee mannen. 

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht zal morgenavond aandacht besteden aan de liquidatie. Zo zal een compositietekening worden getoond van een verdachte die werd gezien bij het in brand steken van de vluchtauto. Het programma heeft de liquidatie van Lomp al eerder onder de aandacht gebracht. Dat leverde toen drie tips op.

Gwenette Martha

Lomp was zelf ook een crimineel, die tot het kamp van wijlen Gwenette Martha zou hebben behoord. Hij werd in verband gebracht met twee liquidaties, maar werd daarvoor niet vervolgd. Het wapen dat werd gebruikt bij de vergismoord op Stefan Eggermont werd bij Lomp thuis gevonden. Hij werd weer vrijgelaten, onder andere omdat zijn postuur niet overeen kwam met het signalement van de schutter. Wel bestond het vermoeden dat Lomp meer over de moord wist dan hij wilde zeggen.

Schietpartij in Scheepvaartmuseum

Hij werd ook in verband gebracht met een schietpartij op het feest Waterfront in het Amsterdamse Scheepvaartmuseum in 2013. Daarbij kwam de crimineel Souhail Laachir om het leven. Lomp werd vlak na de schietpartij buiten het Scheepvaartmuseum opgepakt met een wapen op zak. Al snel werd duidelijk dat Lomp op het moment van de schietpartij niet binnen was, maar de politie vermoedde dat hij bij de groep hoorde die Laachir doodschoot.

Samir Erraghib

Eerder dit jaar hebben bronnen aan Crimesite en de Telegraaf laten weten dat Samir Erraghib betrokken zou zijn geweest bij de liquidatie van Lomp. Erraghib zelf werd half april van dit jaar geliquideerd op een parkeerplaats in IJsselstein. Daarvoor zitten twee jonge mannen in voorlopige hechtenis. Ze beroepen zich op hun zwijgrecht.