15 arrestaties in Arnhem om drugs en wapens

De politie heeft vrijdagavond vijftien mensen in een cafetaria in Arnhem gearresteerd omdat zij drugs en wapens op zak hadden. Die zijn in beslag genomen. De snackbar is in overleg met de burgemeenster gesloten.

De politie had een reeks klachten ontvangen over overlast en viel het cafetaria daarom binnen. De klachten gingen voornamelijk over drugshandel en -gebruik. Bij de inval werden alle aanwezigen gefouilleerd, waarbij tientallen bolletjes en wikkels harddrugs werden gevonden. Daarbij was ook cocaïne.

De politie vond ook enkele wapens, voornamelijk messen. Ook had een van hen een busje traangas op zak. Enkele bezoekers hadden sommen geld van enkele honderden euro’s bij zich. Van de arrestanten zijn er 14 Arnhemmers, de vijftiende was een vrouw uit Renkum.

De straat waar de snackbar aan ligt, is tijdens de actie afgesloten. Alle passerende auto’s zijn ook doorzocht. De politie zette bij de actie een hond in die getraind is om verdovende middelen te vinden.

De zaak is op basis van de hoeveelheden drugs die werden gevonden met onmiddelijke ingang gesloten voor onbepaalde tijd.