15 jaar cel in bizarre Belgische zaak

De 40-jarige Guy H. uit het Belgische Turnhout is in hoger beroep veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijftien jaar voor de poging tot moord op zijn vrouw. De man zou op 21 januari 2009 de moord op zijn vrouw hebben voorbereid door haar een verrassing in bad voor te houden om haar vervolgens met een keukenmes te bewerken en proberen te verdrinken. Later reed hij zichzelf tegen een gebouw (foto) en lag twee maanden in coma. Dat meldt het Nieuwsblad woensdag.

(Beeld: Nieuwsblad.be)

Het slachtoffer ging op die bewuste dag in 2009 in bad omdat Guy H. zei dat hij nog een verrassing voor haar had. H. had net hun twee kinderen naar bed gebracht en kaarsjes op de rand van het bad geplaatst. Het slachtoffer moest een washandje op haar ogen leggen en vervolgens stak H. zijn vrouw met een keukenmes in haar borst, schrijft het Nieuwsblad.

Omdat het mes het hart van de vrouw miste, probeerde hij haar te verdrinken in bad, maar ook dat mislukte. H. stapte vervolgens in zijn auto en reed zichzelf tegen een gebouw op de hoek van de straat (foto). Daarna lag hij twee maanden in coma. De rechtbank veroordeelde H. later tot een celstraf van acht jaar voor de moordpoging.

Guy H. ging in beroep tegen zijn straf, maar dat had hij achteraf beter niet kunnen doen. Hij zegt zich niets meer van de gebeurtenis te kunnen herinneren, maar daar heeft het Belgische hof geen boodschap aan. Hij is veroordeeld tot 15 jaar voor de poging tot moord op zijn vrouw. Na de uitspraak is H. meteen aangehouden, schrijft het Nieuwsblad.