15 jaar cel voor doodslag bij overval

Ondanks dat de rechtbank niet heeft kunnen vaststellen dat een 34-jarige Almeerder het fatale schot heeft gelost, is hij dinsdag toch veroordeeld tot een celstraf van 15 jaar voor doodslag tijdens een overval in het Noord Hollandse ’s Graveland in 2009. Bij de overval drongen drie overvallers met bivakmutsen de woning van het slachtoffer binnen en schoten de 63-jarige man neer. Hij overleed ter plekke. Zijn vrouw en kleinkinderen werden vastgebonden en in de kelder opgesloten.

De man wordt verantwoordelijk gehouden voor de dood van het 63-jarige slachtoffer. Er is een dna-spoor van de man aangetroffen op een bril in de woning en hij is de dief van de auto, die fungeerde als vluchtauto na de overval. Die auto had hij een maand eerder in Almere gestolen. De rechtbank heeft echter niet kunnen vaststellen dat de man geschoten heeft.

Op 27 februari 2009 drongen drie mannen met bivakmutsen binnen bij de woning van het slachtoffer, die vervolgens werd neergeschoten. Zijn vrouw en twee kleinkinderen werden vastgebonden en opgesloten in hun eigen kelder. De rechtbank spreekt van ‘een kille, berekenende zucht naar geld en een grote gewetenloosheid.’ De overvallers zouden zich op geen enkele wijze hebben bekommerd om de man die ze hadden neergeschoten. Ze gingen juist op zoek naar geld en andere waardevolle spullen.

Drie maanden na de woningoverval zou de man weer een gewapende overval op een woning hebben gepleegd waarvoor hij al is veroordeeld.