15 jaar cel voor doodslag zonder lijk

De 71-jarige Kasem M. (foto) is dinsdag door de rechtbank in Groningen veroordeeld tot 15 jaar gevangenisstraf wegens doodslag op zijn echtgenote Ilham Benchelh (36) uit Siddeburen. De vrouw verdween in januari 2010 en is nooit meer gevonden.

Het Openbaar Ministerie had 12 jaar celstraf geëist.

Bloedsporen

De rechtbank sluit zelfdoding of en ongeluk uit en vindt dat er voldoende bewijs is dat de vrouw door geweld om het leven is gebracht. Zo zijn er in en rond de woning van het echtpaar verschillende bloedsporen gevonden. Zo werd er in en rond het echtelijke bed bloed gevonden, maar ook in de kofferbak van de auto van Kasem M. Daar komt bij dat M. heeft geprobeerd om sporen te wissen. Zo heeft hij een dag na de verdwijning van Benchelh een nieuw matras gekocht en het oude matras weggegooid. Verder vond de rechtbank het opvallend dat M. pas 4 dagen na de verdwijning van de vrouw haar als vermist heeft opgegeven. Tenslotte had M. ook een motief: Benchelh wilde van hem scheiden en M. was bang zo hun zoontje te verliezen.

Agressieprobleem

M. is eerder in aanraking geweest met justitie, zo meldt RTV Noord. Tot 1975 had hij tbr (een voorloper van tbs) vanwege een bankoverval. M. heeft vijf dochters die allemaal verklaren dat hun vader een agressieprobleem heeft en hen sloeg. Buren omschrijven M. als een dominant type dat zijn vrouw als zijn bezit zag.

Marokko

M. woont alweer jaren in Marokko. Door problemen met zijn paspoort was hij niet bij de behandeling van zijn rechtszaak. M. heeft altijd ontkend.

Hier de uitspraak.