15 jaar cel voor moord op taxichauffeur

Twee Poolse mannen (25 en 44) zijn veroordeeld tot 15 jaar cel voor het medeplegen van moord op een taxichauffeur in Kaatsheuvel op 9 oktober 2010. Een derde Poolse man werd vrijgesproken van de moord, maar krijgt wel 3 jaar cel voor een eerdere poging tot beroving van een taxichauffeur in Den Haag. 

 

De rechtbank in Breda acht bewezen dat de twee Poolse mannen, na het instappen bij de taxichauffeur in Tilburg, de afspraak maakten het slachtoffer te beroven en te vermoorden. Na aankomst bij een camping in Kaatsheuvel is er zeven keer op de chauffeur geschoten. Ze hebben daarna spullen weggenomen en de taxichauffeur in een greppel achtergelaten.

De rechtbank kan niet met zekerheid vaststellen wie van de twee het wapen bij had en wie er geschoten heeft. Het staat wel vast dat ze de beroving en moord samen hebben beraamd en uitgevoerd. De rechtbank leidt dit onder meer af uit verklaringen van de twee mannen en van andere getuigen. En uit dna-sporen die zijn aangetroffen bij het slachtoffer en de taxi.

De officier van justitie had tegen de mannen 16 en 14 jaar gevangenisstraf geëist. De officier zag één van de mannen als de initiatiefnemer, de ander zou zijn meegesleept in het misdrijf. De rechtbank acht het aandeel van beide mannen in de moord even groot, en komt daarom voor beiden tot 15 jaar cel. 

De derde Poolse man is door de rechtbank vrijgesproken van betrokkenheid bij dit misdrijf, omdat er onvoldoende bewijs is dat hij een aandeel heeft gehad in het doden of beroven van de Tilburgse taxichauffeur. Wel is volgens de rechtbank op basis van dna- en andere sporen komen vast te staan dat hij betrokken is geweest bij een eerdere poging tot beroving van een taxichauffeur in Den Haag op 27 juni 2010. 

Lees hier een eerder bericht:

Woede om dode chauffeur