1,5 jaar cel voor Rabo-mol

De 23-jarige Mehmet E., oud-medewerker van de Rabobank in Eindhoven, is veroordeeld tot 1,5 jaar cel. Hij is schuldig bevonden aan het doorgeven van vertrouwelijke informatie aan een bende overvallers. E. gaf aan criminelen door als mensen grote hoeveelheden cash hadden opgenomen.

Vervolgens werden die mensen overvallen. Dat gebeurde ook met een 78-jarige vrouw uit Bladel. Zij had bij de Rabobank 79.000 euro cash opgenomen; dat werd door Mehmet E. doorgegeven aan onder andere Nabil D. uit Breda. Het Openbaar Ministerie had 3 jaar tegen de medewerker van de Rabobank geëist.

In bed

De bejaarde vrouw werd op 7 september 2017 om drie uur ’s nachts in haar woning in een zorgcomplex door 2 mannen overvallen. De daders hadden de voordeur van haar woning geforceerd. Nadat ze de vrouw, die in bed lag, met een zaklantaarn in het gezicht had geschenen, kreeg het slachtoffer direct een eerste vuistslag tegen haar hoofd. Er volgden nog een groot aantal rake klappen. De vrouw werd bont en blauw geslagen, maar uiteindelijk vertrokken de overvallers zonder buit, omdat het slachtoffer het geld niet meer het geld in huis had.

Tie wraps

De 25-jarige Nabil D. kreeg van de rechtbank 6 jaar cel, conform de eis van het Openbaar Ministerie. D. is de betreffende nacht in de woning van de bejaarde vrouw geweest en heeft geweld gebruikt. Zijn dna werd onder andere aangetroffen op bebloede tie wraps die in de slaapkamer van het slachtoffer waren achtergelaten. De hoogte van zijn straf is mede bepaald door het lange strafblad dat D. heeft.

‘Ik zweer het op de Koran’

De tweede overvaller is waarschijnlijk Soufian Zouagh, die inmiddels is overleden. Hij werd enkele maanden na de overval in de Roeselarestraat in Breda door zijn hoofd geschoten terwijl hij lag te slapen. Er zijn vingerafdrukken van Zouagh gevonden op een Jumbo-tas die in de woning van de overvallen vrouw lag. Bovendien heeft de politie berichten van de broer van Zouagh onderschept waarin wordt geschreven dat de twee mannen uit Breda ‘hebben wel die torrie gedaan he op die ouwe oma… ik zweer het op de Koran’.

Vrijspraak

Een derde verdachte werd vrijgesproken. Het Openbaar Ministerie had 4 jaar cel tegen hem geëist, omdat het meende dat hij ten tijde van de overval op de uitkijk had gestaan, maar de rechtbank achtte dat niet bewezen.

Hier de uitspraken:

Mehmet E.

Nabil D.