15 jaar en tbs voor moord op Utrechtse studente

De 32-jarige Zamir M. uit Nieuwegein heeft van de rechtbank in Utrecht 15 jaar en tbs gekregen voor de moord op de 24-jarige Laura Korsman. De rechtbank vindt het bewezen dat hij haar op 11 juli 2018 ’s ochtends heeft vermoord in haar woning aan de Bosboomstraat in Utrecht.

STOP-gesprekken

Ook is hij schuldig aan stalking van zijn ex-vriendin. De twee hadden een relatie die begin juni 2018 werd beëindigd. Ondanks dat het slachtoffer aangaf geen contact meer te willen hebben met haar ex-vriend bleef hij contact met haar zoeken en haar lastigvallen. Ze heeft diverse meldingen bij de politie gedaan waarna meerdere zogenoemde STOP-gesprekken hebben plaatsgevonden met de man. Toch bleef M. contact zoeken met de vrouw, ook nadat hij was aangehouden en een gedragsaanwijzing had gekregen van de politie.

Gewacht

Op 10 juli in de avond is Korsman met een vriendin naar de Melkweg in Amsterdam gegaan. M. was daar ook en heeft haar daar meerdere keren opgezocht. Op camerabeelden is te zien dat hij om 04.12 uur de Melkweg verliet. Vervolgens is hij op camerabeelden in Utrecht te zien, voor de woning van het slachtoffer. Ook heeft hij, toen hij al in Utrecht was, de treintijden opgezocht van Utrecht naar Amsterdam. Hij wilde weten hoe laat zijn ex-vriendin thuis zou komen. Met een smoes heeft hij, via een buurvrouw, toegang gekregen tot de binnentuin van de woning. Nadat de man zich hier meer dan uur heeft schuilgehouden, is M. de woning en de slaapkamer van de vrouw binnengegaan. (tekst gaat door onder reclame)

Moord

Laura Korsman is door tientallen messteken om het leven gebracht. In de woning is het mes in twee delen gevonden. Dit mes was afkomstig uit de woning van Zamir M.. Ook is in de woning van het slachtoffer een deel van een bebloede latexhandschoen aangetroffen.

De verdachte heeft bekend dat hij die ochtend in de slaapkamer van het slachtoffer was, maar hij zegt dat hij niet van plan was haar te doden. In een worsteling met het slachtoffer zou hij zich hebben moeten verweren waarna zij zichzelf per ongeluk zou hebben neergestoken. De rechtbank gelooft niet dat hij uit noodweer heeft gehandeld. De man had het mes naar de woning meegenomen en had de latex handschoenen aan tijdens het steekincident. Dit duidt er volgens de rechtbank op dat de man van plan was de vrouw te vermoorden.

Tbs

Uit onderzoek van deskundigen blijkt dat de man kampt met diverse psychische stoornissen, waaronder een antisociale en narcistische persoonlijkheidsstoornis. Om die reden was hij tijdens de daad verminderd toerekeningsvatbaar. Daarom neemt rechtbank het advies van de deskundigen om de man tbs met dwangverpleging op te leggen over. Het gevaar voor herhaling is groot en de rechtbank wil voorkomen dat de man onbehandeld terugkomt in de maatschappij.

De celstraf is iets lager dan geëist. Bij het opleggen van 15 jaar gevangenisstraf houdt de rechtbank meer dan de officier van justitie rekening met de stoornissen van de man die een rol speelden tijdens de stalking en de moord.

Zie ook:

“Tijdbom” kreeg een explosie in zijn hoofd