15 jaar voor afrekening na ripdeal (UPDATE)

De rechter heeft Meraldo P. 15 jaar celstraf opgelegd voor de moord op Anthony Fernandes uit Rotterdam. Fernandes werd in mei 2012 doodgeschoten in Rotterdam-Schiemond. Volgens de rechter had Fernandes twee maanden voor de moord een ripdeal gepleegd bij P.

Fernandes was niet de enige die had ingebroken bij P., maar droeg als enige geen masker. 'Daardoor werd hij het gezicht van de overval', aldus de rechter. Volgens RTV Rijnmond heeft P. altijd ontkend iets met de moord te maken te hebben. Hij zegt dat hij een alibi had, omdat hij op het moment van de moord in Rotterdam-Zuid was.

Het belangrijkste bewijs tegen P. is een afgeluisterd gesprek in de auto van de verdachte. De auto reed op dat moment vlakbij de plaats waar de moord was gepleegd. Het gesprek ging toen blijkbaar over de moord, en degenen die in de auto zaten wisten wat zich daar had afgespeeld. Daarnaast wilde P. geen extra informatie geven over zijn alibi.

De uitspraak was wat lager dan de eis van 18 jaar. Advocaat Leon van Kleef laat weten dat P. 'zeker en vast' in hoger beroep zal gaan.

Lees ook:

Moord rapper lijkt afrekening

Aanhoudingen zaak Anthony Fernandes