15 jaar voor moord in Oosterwolde

De rechtbank in Leeuwarden heeft donderdag een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats veroordeeld tot vijftien jaar cel voor gekwalificeerde doodslag op Marijke Heijltjes (67) in Oosterwolde (Friesland). Tevens moet de man een tbs behandeling ondergaan. De straf is conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM).

Gekwalificeerde doodslag houdt in dat de verdachte Marijke Heijltjes heeft gedood om een andere misdrijf, in dit geval een woningoverval, te verdoezelen.

In april van dit jaar werd de verdachte in zijn cel aangehouden. Hij zat vast vanwege een poging tot overval. Een week later bekende hij betrokken te zijn bij de dood van Marijke Heijltjes, die op 12 september 2012 dood werd aangetroffen in haar woning aan de Klazingaweg in Oosterwolde.

Naast het doden van mevrouw Heijltjes wordt de 33-jarige man ook nog verdacht van een reeks overvallen in Oosterwolde. De verdachte heeft over deze overvallen eveneens een bekennende verklaring afgelegd.

De verdachte had naar eigen zeggen geld nodig en pleegde een overval op de woning van Heijltjes. Toen het slachtoffer niet wilde meewerken heeft hij haar doodgestoken. De vrouw stierf in haar eigen woning aan de verwondingen.