15-jarige Colombiaan gepakt voor 16 moorden

In het noord-westen van Colombia is een 15-jarige crimineel opgepakt die tientallen ontvoeringen, martelingen en moorden zou hebben gepleegd. Hij zou daarnaast een van de leider zijn van Los Rastrojos, een van de grootste criminele organisaties in Colombia.

Los Rastrojos is ontstaan nadat enkele extreem-rechtse paramilitaire organisaties uit elkaar vielen. Sindsdien beheerst de groepering de drugshandel in het noorden en westen van Colombia.

Naast de 15-jarige jongen zijn nog elf verdachten opgepakt. De tiener, bijgenaamd 'Tin Tin', is echter de belangrijkste vangst: hij zou verantwoordelijk zijn voor de belangrijkste afpersingsafdeling van Los Rastrojos.

De slachtoffers van de jongen waren voornamelijk personen die de organisatie geld schuldig waren. De slachtoffers werden ontvoerd, gemarteld of simpelweg doodgeschoten.

In totaal zou hij verantwoordelijk zijn voor 16 moorden. De slachtoffers waren bedragen van omgerekend 40 euro tot 4000 euro schuldig.

De jongen zal de komende drie jaar worden vastgehouden in een jeugdgevangenis. Als hij volwassen is zal de officier van justitie zijn eis uitspreken.