15-jarige jongen verdacht van vier overvallen

Een 15-jarige jongen uit Eindhoven wordt verdacht van vier gewapende overvallen. Hij werd vrijdag al opgepakt. De jongen bleek in het bezit van een imitatievuurwapen.

Aangehouden

De jongen werd vrijdagmiddag aangehouden als verdachte van een overval op een cafetaria op 7 april. Daar werd ’s avonds laat een medewerker bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De overvaller vluchtte met een geldbedrag.

Mes

In het stadsdeel Woensel-Noord vonden in een maand tijd vier overvallen plaats. Het signalement van de dader bleek steeds hetzelfde, terwijl de overvallen steeds tegen sluitingstijd plaatsvonden. Twee gewapende overvallen vonden plaats met een mes, op 13 en 30 maart, op een tankstation. De eerste keer werd daar geld buitgemaakt, de tweede keer bleef het bij een poging. Ondertussen wordt de jongen ook verdacht van een overval op een supermarkt in de wijk. Ook hier dreigde hij het op een vuurwapen lijkende voorwerp, maar maakt hij niets buit.

Woning

De recherche sprak met de slachtoffers, voerde buurtonderzoek uit en kwam zo op het spoor van de 15-jarige verdachte Eindhovenaar. Bij onderzoek in zijn woning vond de politie onder meer een imitatievuurwapen.