Mexicaanse leger vindt 15 miljoen

Het Mexicaanse leger heeft maandag 15,3 miljoen dollar aan cash geld gevonden die waarschijnlijk toebehoort aan het Sinaloa-drugskartel. De vondst werd gedaan in een auto samen met vier vuurwapens en zes kilogram cocaïne. Het leger deed een inval in een dure buurt van de stad Tijuana in het noordwesten van Mexico, Tijuana grenst aan San Diego in de Verenigde Staten. Er werden geen arrestaties verricht. Na de break een video.

 

Een woordvoerder van het leger stelde dat het geld vermoedelijk bestemd was voor Joaquin Guzman Loera, alias De Korte (El Chapo). Guzman is de leider van het Sinaloa-kartel, dat op dit moment de machtigste groep van de Mexicaanse onderwereld is. Sinaloa is een deelstaat in het noordwesten van het land. De voortvluchtige Guzman is volgens het Amerikaanse blad Fortune één van de rijkste mensen ter wereld.

De inval werd gedaan na een anonieme tip. Het Mexicaanse leger voert momenteel in het schiereiland Baja California Operatie Zorro uit. Aangenomen wordt dat de illegale activiteiten op en rond het schierland in handen zijn van het Sinaloa-kartel.  

Volgens een woordvoerder van het Mexicaanse ministerie van Defensie gaat het om de grootste vangst van drugsgeld sinds september 2008. Toen onderschepten soldaten 26,2 miljoen dollar in een huis in Culiacan, de hoofstad van de staat Sinaloa. De allergrootste vangst dateert echter van maart 2007. Toen ontdekte de federale politie 207 miljoen in Mexico City.

{youtube}7NPJNcK9Ynw{/youtube}

Meer over de Mexicaanse drugsoorlog op Dossier Mexico.