15 maanden cel geëist voor No Surrender-ontvoering (UPDATE)

Het Openbaar Ministerie heeft in de rechtbank van Breda 15 maanden cel geëist waarvan 3 voorwaardelijk tegen vier leden van No Surrender. Ze worden verdacht van de mishandeling en ontvoering van een voormalig clublid van de motorclub. Het incident vond plaats bij de Ikea in Breda, vorig jaar september. 

UPDATE: de vier verdachten zijn veroordeeld tot drie maanden cel.

Volgens een van de verdachten, de 35-jarige Rotterdammer M. El A., gingen hij en zijn medeverdachten verhaal halen vanwege de diefstal van een horloge van de oma van El A. De officier verwees die verklaring naar het rijk der fabelen. Wat wel de precieze toedracht van de mishandeling was, is niet bekend. Mede omdat het slachtoffer zijn kaken op elkaar is blijven houden en ook geen aangifte heeft gedaan tegen de vier verdachten.

De officier van justitie nam het de verdachten zeer kwalijk dat ook getuigen door hen werden bedreigd.

Ontvoerd

Het 37-jarige slachtoffer, toentertijd nog kaderlid van No Surrender, werd op woensdag 21 september 2016 op de Meubelboulevard in Breda door vier mannen mishandeld en in zijn eigen auto ontvoerd naar Rijsbergen. Het incident vond plaats op de Kruisweide voor een winkel van IKEA. Het slachtoffer werd, terwijl hij op de grond lag, door de mannen geschopt en geslagen. Daarna werd hij naar zijn eigen auto geleid en meegenomen. De vechtpartij en ontvoering werd vastgelegd met bewakingscamera’s.

De vier verdachten werden aangehouden nadat de beelden van de bewakingscamera’s werden uitgezonden op televisie.