15 maanden cel voor bedreigen en schieten

Een 26-jarige Saleh el H. is door de rechtbank Utrecht veroordeeld tot 15 maanden cel voor vuurwapenbezit en het op straat een pistool afvuren en het bedreigen van zijn broer. Dat gebeurde in mei 2016 in Utrecht-Overvecht.

Ruzie

Aan de schietpartij ging een langlopende ruzie met meerdere broers en een neef vooraf. Het ging mis toen El H. met een andere broer bij winkelcentrum Overkapel had afgesproken om 5.000 euro cash af te leveren die hij in bewaring had gehad. El H. verklaarde dat hij uit het drugsmilieu wilde stappen en zijn broers daar problemen mee hadden.

Grond

Hij vuurde enkele malen het pistool af op straat voor een flatgebouw aan de Atlasdreef. Hij schoot één keer naar de grond en tijdens het wegrennen loste hij een tweede en een derde schot. El H. heeft volgens de rechtbank door te schieten in een woonwijk te grote risico’s genomen. De rechtbank oordeelt in het vonnis dat El H. niet gericht schoot en ook niet de opzet had om zijn broer te doden. Er was geen sprake van poging tot doodslag, vinden de rechters. Het Openbaar Ministerie ging daar wel vanuit en had daarom vier jaar geëist.