15 maanden eis voor dodelijk seksspel

Het Openbaar Ministerie eist 15 maanden cel tegen Michael K. wiens sexpartner het leven liet tijdens een dodelijk sm-spel. Het slachtoffer was de 35-jarige Zweed Magnus Jonsson. Hij werd vorig jaar december gevonden in een sekskamer in een woning in de wijk de Baarsjes in Amsterdam. Een toxicoloog en schouwarts hebben geconcludeerd dat gebruik van de drug crystal meth heeft geleid tot de dood van Jonsson.

Jonsson werd gevonden in de woning van Michael K., die in zijn huis een aparte sekskamer had ingericht.

Extreem

Het Openbaar Ministerie vermoedt dat de 56-jarige Michael K. het slachtoffer een dodelijke hoeveelheid drugs heeft toegediend, waaronder crystal meth en xtc. Jonsson en K. waren beiden onder invloed van verschillende drugs tijdens een bizar SM-spel dat van het begin van de avond tot de volgende ochtend half negen duurde, het tijdstip waarop Jonsson overleed. Het OM verwijt K. dood door schuld. Hij heeft, in de ogen van het OM, ‘zeer roekeloos gehandeld’.

Camerabeelden

Tijdens de zitting bleek dat de langdurige seksspellen ook met een camera zijn opgenomen. Volgens de advocate van K. is op de beelden te zien dat haar cliënt onmiddellijk reageert als Jonsson niet meer beweegt. Hij bevrijdt dan direct het slachtoffer door de riemen los te maken. Ook belt hij snel een ambulance.

Homoscene

Het gebruik van crystal meth wordt steeds populairder in de Nederlandse homoscene. Het injecteren van crystal meth, in de gayscene ook wel liefkozend “Tina” genoemd, zorgt voor een intensere, langere, en dus goedkopere hit dan wanneer je het zou roken. Het is een oppepper voor je libido en het ontneemt al je remmingen. Wie crystal meth gebruikt tijdens de seks komt minder snel klaar, maar houdt het wel veel langer vol. Crystal meth is uitermate verslavend en heeft een verwoestende uitwerking op het lichaam.

Zie ook:

Dood in sekskamer door crystal meth

Dood in sexkamer