150.000 euro, coke en vuurwapens in onderzoek spookbewoning Barendrecht

De politie heeft woensdag 150.000 euro cash geld, 5 kilo cocaïne, twee vuurwapens en een taser aangetroffen in een onderzoek naar spookbewoning op de Wilgenwede in Barendrecht. Er zijn drie verdachten aangehouden. De woning in Barendrecht is op last van de burgemeester voor een half jaar gesloten.

Woensdagochtend troffen agenten bij een controle van een voertuig drugs aan. Daarop werden de inzittenden, twee mannen van 34 en 38 jaar, aangehouden. Bij een instap in de woning van de verdachten vond de politie nog meer drugs. De politie zegt te onderzoeken om wat voor drugs het gaat. Ook werden er twee vuurwapens en een taser in beslaggenomen.

In de woning werd ook een 36-jarige vrouw uit Amsterdam aangehouden. In de auto werd na nader onderzoek in een verborgen ruimte tevens 5 kilo cocaïne aangetroffen en in beslaggenomen.

Het onderzoek kwam op gang, nadat agenten eerder op het adres waren voor een andere melding. Op dat moment waren er veel mensen aanwezig in de woning, waardoor de politie een onderzoek naar spookbewoning startte.