150 kilo cocaïne in Rotterdamse haven

De Douane heeft begin februari 5 verdachten gearresteerd op verdenking van cocaïnesmokkel. Het gaat om mannen in de leeftijd van 33 tot 51 jaar. Twee van hen hebben de Colombiaanse nationaliteit, de overige 3 zijn Nederlanders. De cocaïne werd begin januari ontdekt in 3 containers uit Colombia. 

De containers bevatten blokken aluminium. In deze blokken werd in totaal 150 kilo coke aangetroffen.

Opslagbedrijven

Het HARC-team startte vervolgens een onderzoek. Een maand later bleek dat de blokken waren vervoerd naar 2 verschillende opslagbedrijven in Rotterdam en Zeeland, waar de blokken met drugs en de massieve blokken van elkaar werden gescheiden. De blokken werden uiteindelijk afgeleverd bij een bedrijf in ’s-Gravendeel (onder Rotterdam).

Inval

Vrijdagochtend 9 februari deed de Douane een inval in het betreffende bedrijfspand. Daarbij werden de 5 verdachten aangehouden. In het pand werd een volledig ingerichte ruimte aangetroffen waar de aluminiumblokken bewerkt konden worden om de cocaïne te verwijderen. Op het moment van de inval waren er meerdere machines tegelijk in gebruik. Tijdens de doorzoeking in het bedrijfspand zijn ook nog een Audi S4, een motor en verschillende machines in beslag genomen.

Alle verdachten zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris. Vier verdachten zitten voorlopig nog vast, een vijfde is vrij, maar blijft verdachte.