150 kilo cocaïne tussen bananenpuree

Op de Maasvlakte in Rotterdam heeft de douane woensdag in een container tassen met cocaïne gevonden. Nadat er informatie uit het buitenland was binnengekomen, werd de container gecontroleerd. In totaal gaat het om zo’n 150 kilo cocaïne met een straatwaarde van 5 miljoen euro.

In de container werd bananenpuree vervoerd. In totaal werden er vijf sporttassen aangetroffen met daarin verschillende pakketten cocaïne. De onderzoekende instanties vermoeden dat de tassen in Panama in de container zijn geplaatst. Daar heeft de container enige tijd op een terminal gestaan voor aan boord van een schip te worden geladen.

Rip-off methode

Waarschijnlijk is in dit geval wederom sprake van de rip-off methode. Hierbij worden op makkelijk te bereiken plaatsen in containers vaak sporttassen met cocaïne geplaatst. De verzender en ontvanger van de reguliere ladingen hebben in de regel dan niets met de smokkelwaar te maken.

Er wordt nader onderzoek ingesteld door het HARC-team. Het HARC-team is een samenwerkingsverband tussen FIOD, Douane, Openbaar Ministerie en de Rotterdamse Zeehavenpolitie