Beloning voor tip moord Dordrecht

De hoofdofficier van justitie in Dordrecht heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip in het onderzoek naar de dood van Gideon Ritmeester, die op 22 februari werd doodgeschoten op de Mijlweg in Dordrecht. De 44-jarige Dordtenaar was op zijn fiets onderweg naar zijn werk. Er zijn meer verdachten, de politie heeft al eerder een man aangehouden.

Direct na het schietincident werd een Team Grootschalig Onderzoek (TGO) opgestart. Uitgebreid rechercheonderzoek leidde eerder tot de aanhouding van een 46-jarige Dordtenaar. Hij werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij. Hij is inmiddels weer op vrije voeten. Maar de man is nog wel verdachte in deze zaak. De politie zet alles op alles om de toedracht van de dodelijke schietpartij te achterhalen en onderzoekt meerdere scenario’s. Meerdere aanhoudingen in deze zaak worden niet uitgesloten.

Dinsdag 29 mei besteedt het tv-programma Opsporing Verzocht opnieuw aandacht aan de zaak. In de uitzending worden camerabeelden getoond van twee personen die zich, enkele uren voor het misdrijf, opvallend gedroegen in de straat van het slachtoffer.

Lees ook:

Politie pakt verdachte fietsmoord 

Meerdere daders moord Dordt 

Vrachtwagenchauffeur geliquideerd