16 jaar en tbs voor overgieten zwavel

De rechtbank in Den Haag heeft dinsdag een 39-jarige Hagenaar veroordeeld tot 16 jaar celstraf en tbs omdat hij zijn ex-vriendin tot twee keer toe heeft overgoten met zwavelzuur. De man wordt veroordeeld wegens poging tot moord omdat er sprake zou zijn van voorbedachte raad. De uitspraak is conform de eis van het Openbaar Ministerie.  

Hier het arrest

Het 28-jarige slachtoffer werd in de ochtend van 16 augustus 2011 in haar eigen slaapkamer door de verdachte overmeesterd en vastgebonden met handboeien. De vrouw begon hard te schreeuwen, maar omdat de verdachte de radio hard aangezet had, hoorde niemand haar in de buurt. Met een tondeuse schoor hij de vrouw vervolgens bijna kaal.

Alsof dit nog niet genoeg was, pakte de man een flesje zwavelzuur, dat hij via internet had besteld, en gooide dat over de vrouw heen. Zij probeerde de douche te bereiken, maar werd tegengehouden door de verdachte die de vrouw nogmaals overgoot met zwavelzuur.

Het slachtoffer raakte zeer ernstig verminkt en heeft langdurig op de intensive care gelegen. Ze wordt iedere dag geconfronteerd met de gebeurtenis en haar eigen kinderen herkennen haar niet eens. Tijdens haar verminking was haar 3-jarige dochter in de directe nabijheid.