Eis 16 jaar tegen Greg Remmers

Tegen de Nederlander Greg Remmers (63) zal de openbaar aanklager in Napels (Italië) 16 jaar cel eisen, voor betrokkenheid bij een grote cocaïnesmokkel. Dat heeft een betrouwbare bron aan Crimesite bevestigd. R. staat met een aantal ‘Ndrangheta-verdachten terecht. Remmers zou jaren geleden in het Tamanaco-hotel in Caracas, Venezuela, met hen over coke-transporten hebben overlegd.

(foto camilleri.nl)

 
De advocaat van Remmers in Italië heeft aan diens Nederlandse advocaat Peter Hermans laten weten dat de eis 16 jaar zal zijn maar dat nog enige formele zaken moeten worden afgehandeld voordat de rechtbank zich formeel over de eis zal buigen. Tegen andere verdachten zal 20 jaar worden geëist.

Greg R. en drie medeverdachten zijn in juni 2010 op verzoek van de Italiaanse justitie in Nederland aangehouden. Eind april van dit jaar is Remmers naar Italië overgeleverd. Rechters in Calabrië en Napels hadden om Remmer’s uitlevering gevraagd. Hij zou in 2005 plannen hebben gesmeed om op grote schaal cocaïne vanuit Venezuela naar Europa te vervoeren, in samenwerking met figuren uit de Napolitaanse Camorra en ‘Ndrangheta uit Zuid-Italië.

Greg Remmers zei in april te verwachten ‘snel weer terug te zijn in Nederland’.

In Nederland is Remmers verwikkeld in twee lopende procedures. Bij de rechtbank van Rotterdam staat hij terecht voor betrokkenheid bij 2260 kilo cocaïne die in Brazilië is gevonden in 2008. De gang naar Italië is opmerkelijk omdat het Openbaar Ministerie tegen Greg Remmers in Rotterdam al zes jaar is geëist. De zaak is daarna aangehouden omdat er op het allerlaatst nog stukken zijn gevoegd aan het dossier.

Verder loopt er nog een ontnemingszaak tegen Remmers.

Volgens Remmers klopt het bewijs dat er in Italië tegen hem ligt niet en kan hij op het genoemde tijdstip niet in Venezuela zijn geweest.

Gerg Remmers is de vader van Jesse Remmers die terechtstaat voor zeven moorden in de grote liquidatiezaak Passage.

Zie meer op camilleri.

Lees hier meer over de 2260 kilo-zaak.