16 jaar voor moord op Guus Völker

De 56-jarige Klasina van L. is woensdag door de rechtbank in Arnhem veroordeeld voor de moord op haar echtgenoot Guus Völker uit Tiel. Ze moet 16 jaar de cel in. Guus Völker werd in oktober 2011 in zijn eigen woning vermoord. Volgens zijn vrouw Klasina van L. ging het om een uit de hand gelopen inbraak.

Het slachtoffer werd in de nacht van 19 op 20 oktober 2011 dood aangetroffen in zijn woning. Hij bleek door messteken om het leven te zijn gebracht. Zijn vrouw Klasina van L., die op een andere kamer sliep die nacht, belde die nacht de alarmlijn met de melding dat er mogelijk ingebroken werd in hun huis

De rechtbank in Armhem gelooft niets van het verhaal van Van L. en oordeelt dat zij verantwoordelijk is voor de dood van haar man. Ze kreeg woensdag een celstraf van 16 jaar opgelegd. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste twee weken geleden 13 jaar cel.

Tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak – twee weken gelden en drie maanden daarvoor – werd duidelijk dat de verdachte op z’n zachtst gezegd de schijn tegen had. Er was onder meer bloed van het slachtoffer gevonden op haar nachthemd en op de plek waar de verdachte die nacht sliep.

Naast deze bevindingen zocht de verdachte in de periode voor de moord op internet onder meer naar termen als ‘dodelijke klap tegen zijkant hoofd’ en ‘na moord huis schoonmaken’. Het moordwapen is echter nooit gevonden.

Lees ook:

Uit de hand gelopen inbraak of moord?