16 jaar voor moord zorginstelling Rheden

Een 21-jarige man heeft dinsdag een celstraf van 16 jaar gekregen voor de moord op zijn gehandicapte ex-vriendin. Op 28 augustus 2011 werd het lichaam van de vrouw (20) gevonden in haar woning van een zorginstelling in Rheden. Ze zou een dag ervoor de relatie met de verdachte, een uitgeprocedeerde Irakees, hebben verbroken. Het slachtoffer is door meerdere messteken om het leven gekomen.

 

De verdachte is op 27 augustus 2011 naar de woning van de vrouw gegaan en hij is die nacht vertrokken. Later, op 28 augustus, belde hij zelf met de zorginstelling om te zeggen dat hij dacht dat er ‘iets mis was’ met zijn vriendin. Toen werd de vrouw aangetroffen met meerdere steek- en snijwonden.

Naast het lichaam werden er handschoenen aangetroffen met bloed van de vrouw en de man eraan. Verdachte heeft nog geprobeerd om de rechtbank te doen geloven dat het om zelfverdediging ging, maar dat werd niet geloofd. Het Openbaar Ministerie had ook zestien jaar tegen hem geëist.

De 21-jarige man is volledig toerekeningsvatbaar geacht, want hij wilde zelf niet meewerken aan een psychologisch onderzoek.